20 JUNI 2019

Denktank beroepen voor de toekomst

Wet-houders gaan met elkaar in gesprek over beroepen van de toekomst.

Als je iets loslaat, komt het terug

Wet-houder Cyrille van Bragt van Helicon MBO Helmond faciliteert de eerste denktank van Wet op behoud van creativiteit. Het vraagstuk dat centraal staat gaat over de beroepen van de toekomst. Wat is de rol van het groene mbo in de Brainportregio t.a.v. de vraagstukken (beroepen) van de toekomst? Creativiteit, robotisering en techniek horen daar natuurlijk bij, maar hoe gaan we daarmee om?

Terugblik

Een spacecowboy is een pionier die voedsel verbouwt in de ruimte. Een klikokledingdesigner ontwerpt kleding die één trend meegaat en vervolgens gecomposteerd kan worden en de ecoarchitect verbindt natuur met leefomgeving. Tijdens de eerste denktank van Wet op behoud van creativiteit hebben verschillende creatieve koppen nagedacht over toekomstgerichte vraagstukken op het gebied van groen en technologie. Helicon vroeg hen wat zij aankomende jaren hun studenten mee moeten geven om goed voorbereid te zijn op hun rol in de samenleving. Onder leiding van creatief expert Erik op ten Berg zijn de verschillende visies gevangen in vijftien aansprekende rollen voor later.

Nieuwe denktank

Ben jij wet-houder en wil jij een ander vraagstuk inbrengen? Heel graag. Zet je deur open en we gaan in het netwerk opzoek naar geschikte denktank-partners!

Stuur een mailtje naar contact@wetopbehoudvancreativiteit.nl