14 JUNI 2019

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM

Studio Stadslab: een nieuwe manier van stadmaken

Praat mee over een nieuwe werkvorm tussen bevolking, gemeente en creatieven.

Ruimte voor spel en experiment  

Gemeente Bergen op Zoom is op zoek naar hoe ‘anders werken’ is in te vullen. Hierbij zoeken ze niet alleen intern maar juist ook buiten de eigen organisatie naar wat een juiste aanpak kan zijn.

Kunstenaars, ontwerpers, ambtenaren en inwoners geven daarom samen vorm aan Studio Stadslab: een experimentele ruimte waarin wordt samengewerkt om initiatieven van inwoners te ondersteunen in conceptvormen en uitvoering.

Wet-houders en andere geïnteresseerden zijn uitgenodigd 14 juni mee te denken over deze werkvorm. Iedereen is welkom, waar je vandaan komt of woont, maakt niet uit.

‘De manier waarop kunstenaars anderen benaderen, is een houding die een ambtenaar vaak niet bezit. En dat hoeft ook niet. Het engagement en de kwetsbaarheid die deze kunstenaars inzetten om werk te maken, probeer ik in Bergen op Zoom om te zetten in een werkvorm die drie partijen dichterbij elkaar brengt door middel van co-creatie: bewoners, kunstenaars en ambtenaren. Als kunstenaar-alumna kan ik makkelijk verbinden.’ Aldus Sanne Feenstra die als ambtenaar betrokken is bij Studio Stadslab. Sanne werkt bij BRAM, een team van jonge publieke professionals die werken aan maatschappelijke vraagstukken bij de gemeenten Bergen op Zoom, Eindhoven en Oss en bij Provincie Noord-Brabant.

Lees haar column in Durf!, een online magazine van Cubiss.

Lees hier meer over Studio Stadslab

Terugblik