14 JUNI 2019

AVANS

De economie van morgen: twee lectorale redes

Leer meer over de economie van morgen bij Avans Hogeschool in Breda.

Creativiteit is = opschudden van heersende ideeën 

Kaj Morel, lector New Marketing, en Godelieve Spaas, lector Sustainable Strategy and Innovation, schudden de heersende ideeën op over economie, ondernemen en marketing. Zij presenteren in hun lectorale redes hun inspirerende visies, vertellen verhalen, prikkelen de verbeelding en gaan met elkaar en de aanwezigen in gesprek.

Het Expertisecentrum Sustainable Business (ESB) vertegenwoordigt een groep onderzoekers. Met duurzaamheid in ondernemen als missie, verrichten zij hun praktijkgerichte onderzoek. Ze creëren kennis, inzichten en producten die bijdragen aan de ontwikkeling van de beroepspraktijk en het oplossen van maatschappelijke en economische problemen. Waardevermeerdering voor de Brabantse regio en verrijking van het onderwijs staan daarbij voorop.

Voor meer informatie over EBS lees de introductie.

De middag is interessant voor ondernemers, docenten & schoolleiders, beleidsmakers en studenten.

Terugblik

Het waren twee indrukwekkende redes vrijdagmiddag 14 juni 2019 in Podium Bloos. We citeren Diederik Zijderveld, Raad van Bestuur van Avans: “Gezamenlijk motto: ‘economie is een kwestie van ge-weten’. Kaj, lector New Marketing, schetste zijn visie op marketing-waar-we-wel-iets-aan-hebben. Godelieve, lector Sustainable Strategy and Innovation, vertelde/acteerde drie verhalen van jonge mensen die worstelen met de inrichting van de economie van vandaag. Onvoldoende duurzaam, onvoldoende inclusief, onvoldoende rechtvaardig. Twee indrukwekkende redes van lectoren die stelling durven nemen. Die onze studenten aan het twijfelen willen brengen aan gevestigde zekerheden. Maar twijfel niet als excuus om niets te hoeven doen, maar twijfel als opmaat naar handelen”.