19 SEPTEMBER 2019

CULTUURCOMPAAN

Performance De Man in Azië, met nagesprek

Theatervoorstelling De Man in Azië en nagesprek met Lucas De Man.

Een verschil maken

De mens zal zijn creatieve talent moeten aanspreken om de razendsnelle veranderingen in de wereld bij te kunnen benen. Lucas De Man vertelt erover tijdens zijn performance. Wet-houder Trudie Stalpers nodigt graag wet-houders uit bij de voorstelling ‘De Man in Azië’ met daarna een nagesprek met Lucas De Man.

In ‘De Man in Azië’ neemt Lucas De Man je mee op een fascinerende trip door zes Aziatische megasteden. Tijdens de performance ontmoet je een opkomende generatie millennials in Tokyo, Seoul, Singapore, Shenzhen, Hong Kong en Taipei en ontdek je hoe zij, net als wij, een verschil willen maken in een complexe, snel veranderende en soms zelfs angstaanjagende, wereld.

Met op reis verzameld filmmateriaal, manga animaties en de meest onwaarschijnlijke ontmoetingen met kunstenaars, wetenschappers, sociaal activisten, studenten of professors vertelt Lucas het verhaal van een taboe-doorbrekende generatie. Hoe leef je in een toekomst die steeds dichterbij komt en waarin robots het dagelijks leven overnemen?

Terugblik

Theater De Kring in Roosendaal trok 19 september veel publiek naar de voorstelling van Lucas De Man. In het nagesprek ging het ook over creativiteit. Er is gediscussierd over de vraag of er minder creativiteit zou komen met meer technologie. Van de reizen die De man maakte voor zijn voorstelling zijn ook vier documentaires gemaakt die waarschijnlijk op televisie worden uitgezonden.