21 MEI 2019

ARTMARK

Rondleiding Night of the Nerds in Eindhoven

Krijg inzicht in de toekomst en de kracht en impact van technologie en creativiteit

Creativiteit & technologie

Wet-houder Maurice Schmitz ontvangt graag andere wet-houders en geïnteresseerden voor een bezoek aan Night of the Nerds 2019. Tijdens deze dag zijn in het Klokgebouw in Eindhoven bijna honderd prikkelende en maffe activiteiten, workshops en presentaties rondom creativiteit, technologie en innovatie te beleven.

Techbedrijven als ASML en VDL, middelgrote bedrijven uit de creatieve industrie én MBO- & HBO-studenten van creatieve en kunstopleidingen en techniek inspireren die dag zo’n 5.000 middelbare scholieren voor een toekomst van creativiteit & technologie. Ook biedt dit event jonge tech-kunstenaars een platform om zich verder te ontwikkelen.

Beroepen van de toekomst en meer

Maurice neemt je mee op een rondleiding, waarmee je op een aanstekelijke manier inzicht krijgt in de toekomst en de kracht en impact van technologie en creativiteit. Extra interessant als je nieuwsgierig bent naar: de waarde van creativiteit in relatie tot technologie, link onderwijs-bedrijfsleven, beroepen van de toekomst, kracht en potentieel van jongeren.

Terugblik

Een rij bussen voor het Klokgebouw, groepen jongeren binnen: de middag van de Night of the Nerds was druk. Maurice Schmitz leidde een groep geïnteresseerden in de toekomst rond over de ‘beursvloer’. Studenten – universitair, hbo, mbo – presenteerden tal van ontwikkelingen op het gebied van techniek, innovatie en creativiteit. ‘Denk breed’ staat op een aantal t-shirts van hen: een mooi pay off van de dag.

Maurice Schmitz meldt dat Night of the Nerds 2019 is bezocht door meer dan 5.200 bezoekers uit Nederland en Vlaanderen.

Meer foto’s? Bekijk hier het album